Compact Dry SL, Salmonella`nın biyokimyasal reaktivitesi ve hareketliliği gibi spesifik karakterine dayalı kalitatif olarak tespitini sağlayan basit bir kuru kültür besiyeridir. Zenginleştirme kültürü kullanarak, Salmonella`ların hızla görüntülenmesi sağlanabilir (Geleneksel kültür metoduna (klasik yöntem) nazaran 1 gün önce Salmonella'yi bulur). Compact Dry SL’deki bir Salmonella kolonisi ileri doğrulama testleri için izole edilebilir. Ekim standardizasyonu sağlayarak personel hatasını minimuma indirir. Üretimin her aşamasında ve ortam analizlerinde kullanıma uygundur.
Üreme referans rengi: Sarı+Yeşil+Siyah (Lysine decarboxylase özelliği ile mediumun alkalizasyonu sonrası mor tabaka sarıya dönüşür. Kromojenik substratın ayrışması ile yeşil koloniler oluşur. Hidrojen sülfit üretenler siyah koloni oluşturur.)
İnkübasyon sıcaklığı ve süresi:
Ön Zenginleştirme: İnkübasyon sıcaklığı ve süresi: 35–37°C / 24 saat
Esas İnkübasyon: İnkübasyon sıcaklığı ve süresi: 41–42°C / 24 saat
Raf ömrü: 12-18 ay / 5-30°C’de
Uluslararası Onay Belgeleri
AOAC, Mikroval, Nordval, ISO 6579:2002