DİLÜSYON SIVISI

Dilüsyon / Seyreltme Sıvısı

Ürün ve hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşın...

Dilüsyon Sıvısı 90ml.

  • Gıdanın çeşidine göre değişmek üzere gıdada homojenizasyon ve/veya seyreltme yapılması gerekebilir. Sıvı ya da yoğurt, şeker, dondurma, tuz, süt tozu gibi suda kolaylıkla eriyen gıdalar için herhangi bir ön hazırlığa gerek yoktur.
  • Homojenizasyon (ilk seyreltme) ve sonraki seyreltmeler, standart olarak 1:9 oranında yapılır. Bunun için başlangıçta 10 g/10ml gıda örneği 90 ml seyreltme çözeltisi ile homojenize edilir. Salmonella, E. coli O157:H7 serotipi ve Listeria analizinde ise 25 g gıda 225 ml besiyerine ilave edilir.
  • Bu uygulamada seyreltme amacı yoktur, sadece gıda için yeterli miktarda besiyeri kullanılmaktadır.

  • İlk seyrelti (10¯¹) yapıldıktan sonra 10¯² ve 10¯³ seyreltilere yine aynı seyreltme çözeltisi ile devam edilir. Standart gıda analizlerinde daha fazla seyreltmeye gerek yoktur. Bu seyreltmeler steril 1 ml'lik pipet kullanılarak standart şekilde yapılır. Bu amaçla 90ml içerisinde homojen karışım sağlanan örnekten 1 ml alınıp, 9 ml seyreltme sıvısına aktarılır.

Dilüsyon Sıvısı 9ml.

  • İçeriğinde %0.85–0.90’lık NaCl içeren 9 ml’lik steril bir sıvıdır.
  • İzotonik bir ortam sağlar. Yani mikroorganizmaların iç ortamdaki basıncına eş basınçta bir dış ortam sağlar. Böylece mikroorganizmaların dilüsyon esnasında zarar görmesini engeller.
  • Kullanımı kolaydır.
  • Dilution Rack ile 10 kat seyreltme işlemi hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapılır.
  • Stomacher cihazında parçalama işlemine gerek kalmaz. İçermiş olduğu özel enzimler ile çözülme işlemi 30 saniye içinde gerçekleşir.
  • Tüm örneklemeler için kullanılır.
  • Üretim tarihinden itibaren oda koşullarında (5-30°C) 2-3 yıl raf ömrüne sahiptir.

TEKLİF FORMU

TOP