HYGICULT

Hijyen Kontrolü

  • Hygicult çift taraflı kontak slaytlar ile yüzeylerdeki mikrobiyolojik hijyen ve olası mikropların tanımlanması   (toplam bakteri sayısı, enterobacteriaceae, maya ve küfler ve koliform bakteri) için tasarlanmıştır.
  • Hygicult bünyesinde yapılan testler güvenilir, ekonomik ve zaman kazandıran testlerdir.

Ürün ve hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşın...

KULLANIM ALANLARI

  • GIDA GÜVENLİĞİ;
    • Taze sebze ve meyvelerin işlem gördüğü mutfaklar, restorantlar, kafeteryalar, catering ve kurumsal yemek fabrikaları,
    • HACCP; gıda güvenliğinin tespit edilmesi gerekli noktalar,
    • Üretim yapılan gıda firmaları ve mutfaklarında yüzey kontrolleri ve izleme,
  • AMBALAJSIZ GIDA İLE TEMAS EDEN YÜZEYLER;
    • Kesme tahtaları ve temas eden yüzeyler,
    • Mikserler, et kıyma makinaları vb.
  • AYRICA;
    • Su muslukları, kapı ve dolap kolları, taşıma kapları,
    • Depolama tesisleri,
    • Personel hijyeni,
  • SAĞLIK VE GÜZELLİK;
    • Yüzme havuzları, sauna ve SPA salonlarında,
    • Solaryum ve güzellik salonlarında,
    • Fitness merkezlerinde,
  • HASTANE HİJYENİ;
    • Temizlik ve dezenfeksiyon etkinliğini gözleme,
    • Kurutma süresince mikrobiyal hijyen kontrolü,
    • Ameliyathane tekstil ürünleri, enfeksiyon hastalıkları bölümü tekstil ürünlerinin kontrolü,

NEDEN HYGICULT TERCİH EDİLMELİDİR ?

  • IVD direktiflerine ve GMP gerekliliklerine uygun olarak aseptik koşullarda üretilmiştir.
  • Her iki yüzeyinde de 2 ml agar ortamı bulunmaktadır.
  • Menteşeli örnekleme yüzeyi (patentli tasarım) ile örnekleme yaparken slayt yerinden çıkmaz.
  • Dünyada onaylı tek daldırma slayt
  • Uluslararası onay belgeli;Hygicult TPC: NORDVAL onay belgeli,
  • Hygicult TPC ve Hygicult E: AOAC onay belgeli
  • Hygicult, çeşitli araştırma projelerinde kullanıldı ve makaleler yayınlandı.
  • Güvenilirliği kanıtlanmış ve Avrupa`da yaygın olarak tercih edilen ve kullanılan bir yöntem.

AVANTAJLARI

  • Laboratuvar koşulları gerektirmez,
  • Uygun maliyeti ile tasarruf sağlar,
  • Kullanım kolaylığı; özel bir eğitim gerektirmez,
  • Sonuçları yorumlamak için sadece model skalası yeterli,
  • Yetiştirme tabanlı yüzeyi ile yaşayan mikropları algılar ve daha fazla duyarlılık gösterir,
  • Koruyucu tüpü sayesinde sonradan oluşabilecek kontaminasyonları önler,
  • Tüp içerisinde terleme gerçekleşmez,
  • Slaytlarda yer alan besiyeriler patentli sistem sayesinde düşmelere ve erimelere sebep olmaz.
  • Uzun raf ömrü,
  • Oda koşullarında saklama kolaylığı, (ışık ve nemden korunmalı)

HYGICULT TPC

(Toplam Bakteri Analizi)

  • Genel hijyen kontrolü; toplam bakteri analizi,
  • İçeriği; triptoz, maya özü, dekstroz, agar-agar,
  • İki nötralize ajan (tween 80, lesitin) sayesinde deterjan kalıntılarından etkilenmez,
  • Uzun raf ömrü.
  • İnkübasyon Süresi ve Sıcaklığı;
    • 35 - 37 º C ⇒ 24 saat
    • 27 - 30 º C ⇒ 48 saat
    • 27 - 30 º C ⇒ 4 - 5 gün

HYGICULT Y & F

(KÜF & MAYA)

  • Küf ve maya analizlerinin hızlı ölçümü,
  • İçeriği; malt agar, dekstroz, maya özü, laktik asit, agar-agar,
  • İki antibiyotik bakteri üremesini önlemek için,
  • Uzun raf ömrü
  • İnkübasyon Süresi ve Sıcaklığı;
    • 27 - 30 º C ⇒ 3 - 5 gün

HYGICULT CF

(KOLİFORM ANALİZİ)

  • Koliform bakteri analizi (fekal kontaminasyon),
  • Her iki slide VRB Agar (Violet Red Bile Agar) kaplıdır
  • Uzun raf ömürü.
  • İnkübasyon Süresi ve Sıcaklığı;
    • 35 - 37 º C ⇒ 24 - 48 saat

HYGICULT E

(ENTEROBACTERİACEAE)

  • Enterobacteriaceae familyası tespiti,
  • Her iki slayt kırmızı kolonilerin gösteren VRBG Agar ile kaplıdır,
  • İçeriği; pepton, maya özü, sodyum klorür, laktoz+glukoz,
  • Uzun raf ömrü
  • İnkübasyon Süresi ve Sıcaklığı;
    • 35 - 37 º C ⇒ 24 - 48 saat

TEKLİF FORMU

TOP